Lithografieën van Joris Martens op Belgian Art & Design in Gent

Joris Martens maakt litho’s. Op steen tekent hij in verschillende technieken schijnbaar banale onderwerpen: een roos, een stukje bos, mos of twee bomen. Kleur, beweging en ruimte geeft hij eigenzinnig vorm. Bij het drukken van de stenen komen die elementen in één beeld samen. Tussenruimtes krijgen ook aandacht en geven ruimte voor persoonlijke interpretatie. Er ontstaan frisse, scherpzinnige werken op papier. In deze kritieke tijden wil Joris Martens het mooie benadrukken. Zijn apart kleurgebruik en levendige composities geven evenzeer kijkplezier.

 

De lithografieën van Joris Martens zijn te zien op stand GF 11 C van galerie Shoobil tijdens het Belgian Art & Design event in de hallen van de Eskimofabriek in Gent op 19, 20 en 21 februari.